Het verhaal van marja Vos

 Marja Vos werd in 1948 in Hilversum geboren. Toen ze drie jaar oud was, ging ze al op ballet. Op muziek moest ze altijd bewegen. Vlak na haar zesde verjaardag vertrok ze voor drie jaar met haar ouders en haar twee broertjes naar Indonesië. Daar was geen balletschool, dus ging ze maar op judo. De tijd in dit land doorgebracht, heeft op haar heel veel indruk gemaakt. Als klein meisje verloor ze daardoor haar hart al aan de tropen. Later zouden zij en haar man vele reizen naar Azië maken.

Terug in Nederland pakte ze haar liefde voor ballet weer op. Op haar vijftiende wilde ze ook kennismaken met stijldansen. Ze heeft zelfs een poosje wedstrijden gedanst. Op de dansschool maakte ze kennis met haar grote liefde toen ze na een aantal jaren ging assisteren bij de danslessen. Al snel nadat ze haar HBS-diploma behaald had, trad ze in het huwelijk. Zij kreeg twee zoons en gelukkig ook nog een dochter. Haar gezin was toen compleet. Voor de geboorte van haar dochtertje ging ze ook Nederlands studeren. Na haar studie werd ze docent Nederlands en al snel werd ze conrector van de onderbouw op een scholengemeenschap in Schoonhoven. Dit werk deed ze met hart en ziel. Zij kwam altijd met vele verhalen thuis. Vriendinnen vroegen haar wel eens waarom ze die leuke verhalen niet opschreef. Gebrek aan tijd, was altijd het antwoord.

Toen er een eind aan haar werkzame leven kwam, had ze eindelijk tijd voor haar hobby’s: lezen, stijldansen, reizen en schrijven. Samen met haar man bezocht ze bijna alle landen in  Azië, delen van Afrika en Midden-Amerika. Ook een rondreis door Peru kon hen zeer boeien.

In het boekje Anna’s keuze en Puck in Jordanië evenals in Indonesië en ik zijn enkele van haar reizen verwerkt. En ook in Reis door Colombia, De reizigers en Reis door Georgië en Armenië put ze uit eigen ervaringen. In Rijmelarijen op reis staan zoals de titel al zegt rijmelarijen met daarbij een eigen foto die past bij het onderwerp.

Inmiddels heeft ze drie kleindochters die haar inspireerden bij het schrijven van vier kinderboeken. Verder schreef ze korte verhalen, luchtige gedichten, novelles en thrillers. De Rijmelarijen op reis en haar gedichtjes zijn te vinden op haar website.  Ze heeft nog ideeën genoeg en hoopt nog veel te kunnen produceren. Het boekje ‘Moord in Schoonhoven‘ is een bundel spannende verhalen. In het titelverhaal wordt er een lijk gevonden in het stadspark van haar woonplaats. Wordt de dader op tijd opgepakt of lopen er nog meer mensen gevaar? Dit boekje zou in iedere boekenkast moeten staan.

In 2018 ontving ze van haar uitgever een Oeuvreprijs, waar ze uiteraard heel trots op is. Eind 2018 verscheen haar bundel Grappige gedichtjes gebundeld en in mei van 2019 zag haar nieuwe verhalenbundel Een Himbavrouw en andere verhalen het daglicht. De titel zegt het al, hierin zijn ook reiservaringen beschreven, maar de bundel bevat ook veel spannende en aangrijpende verhalen. Een aanrader, vindt de schrijfster.

In oktober 2019 verscheen de feel good roman Zo veel liefde

In 2020 verscheen Achterdocht: Speelt zich af in Gouda. Een moord, waarna er vele verdachten zijn, maakt het spannend.

In Een open boek vertelt de schrijfster openhartig haar levensverhaal tot op heden.

Inmiddels heeft de auteur al 28 boeken op haar naam staan.

Naar de kermis en andere verhalen is verschenen op 18 november 2022

Marja Vos is een veelzijdig schrijfster. Hier poseert ze met haar nieuwste gedichten bundel: Rijmelarijen op reis

 

%d bloggers liken dit: