Nieuwsblog

Mijn boeken zijn niet alleen te bestellen bij www.boekscout.nl, maar tegenwoordig ook bij bol.com. en natuurlijk ook bij elke boekhandel.

Tot mijn grote vreugde kan ik jullie vertellen dat op 9 september 2023 mijn nieuwe boek zal verschijnen:

Reis door Kroatië en Bosnië-Herzegovina.

Dit boek is geschikt voor iedereen die graag reist, maar ook voor die lezers die kennis over een land uit een boek halen. Het is geillustreerd met foto’s die ik zelf maakte.

 

Op 14 april was er bij mijn uitgever Boekscout in Soest de prijsuitreiking van de prijs van onder andere BoekGOUD.YO Dat gebeurde al voor de elfde maal. Al die jaren mocht ik de voorzitter zijn van de jury die de boeken beoordeelde geschreven door jongelui tussen tien en zestien jaar. Op de foto sta ik met Tibbe van Riesen die met Bloederig zand de tweede prijs won. De schrijfster van het winnende boek Boven het leven, Ilse van der Ven, was helaas niet aanwezig. Zij won de eerste prijs ter waarde van €250,00. Een feestelijke goed georganiseerde middag.

Meer informatie

Samenvatting

Naar de kermis is een bundel met korte verhalen. Fictie en non-fictie wisselen elkaar af. De verhalen moeten gelezen worden in de volgorde waarin ze in het boek zijn geplaatst. Dan wordt het duidelijk dat het uitbreken van de coronapandemie veel invloed heeft gehad op mijn creativiteit. Het zijn niet allemaal sombere verhalen. Gelukkig heeft mijn gevoel voor humor zich goed kunnen verweven in de teksten. Het titelverhaal zou in een bundel met streekverhalen kunnen staan. De enkele uitjes die we in deze jaren maakten, hebben me geïnspireerd, zoals in Sietske te lezen is. Een boeiende bundel voor alle seizoenen.

Ook dit jaar werd Marja Vos uitgenodigd om weer voorzitter te worden van de jury die BoekGOUD YO beoordeelde. Op 8 april 2022 kon de prijsuitreiking, na twee jaar, weer uitbundig worden gevierd.

Op de foto staat ze met Tirza de Boer die met haar boek Vier tweede werd.

Sanne Zwartjes die met haar boek De Mierenruiter eerste werd, was helaas alleen via een videoverbinding aanwezig in verband met corona.

Zie ook de fotogalerij.

Op 18 maart 2022 verscheen mijn 27ste boek.

Rijmelarijen op reis. Bij elk rijm zit een eigen foto. 32 in kleur.  De prijs is € 18,99

Hiernaast is de cover afgebeeld.

Ik heb met veel plezier een keus gemaakt uit de vele rijmelarijen die ik op onze reizen maakte. Soms zijn ze ernstig, ook wel maatschappijkritisch, maar ook grappig.

Het is vanaf 18 maart te bestellen bij www.boekscout.nl 

Ook komen er exemplaren te liggen bij Bruna in Schoonhoven en ik heb er een aantal thuis natuurlijk.

Op 2 juli 2021 verscheen mijn 26ste boek: ‘Een open boek’

Deze keer mijn biografie voor iedereen die geïnteresseerd is in mijn achtergrond.

Op 1 november 2019 verscheen ‘Zo veel liefde’. Een feelgood roman deze keer. Ik ben ervan overtuigd dat dit verhaal veel lezers leesplezier zal geven.

Al sinds 2012 heeft uitgeverij Boekscout in Soest een prijs in het leven geroepen: BoekGOUD. Al vanaf dat moment ben ik de voorzitter van de vakjury van BoekGOUD-Yo. Dat vind ik een hele eer.

Is verschenen:

Op 11 december 2020 kwam een nieuw boek uit. Het is een roman genaamd: Achterdocht

We maken in dit verhaal kennis met een aantal interessante inwoners van de stad Gouda die op de een of andere manier allemaal wat met elkaar te maken hebben. Hun leven kabbelt rustig voort tot één van hen wordt vermoord. De politie onder leiding van rechercheur Rob de Rooy en brigadier Marion van Eyk probeert zo snel mogelijk de dader te vinden. Dat is echt nodig, want deze misdaad houdt de gemoederen bezig. Iedereen verdenkt iedereen. Zo kan de situatie niet voortduren. Vandaar de titel van deze roman: Achterdocht.
Dit spannende verhaal moet je in één adem uitlezen.

Op vrijdag 24 april 2020 verscheen mijn boek ‘Reis door Georgië en Armenië’.

Ik realiseer me dat de lezer in deze coronatijd geen reis zal boeken, maar dit verhaal is boeiend en interessant om te lezen.

Elk jaar in januari mag ik mij buigen over de boeken van de jeugdschrijvers van Boekscout Yo die gepubliceerd zijn in het jaar ervoor. Het gaat er dan om welke boeken in aanmerking komen voor de jaarlijkse BoekGoud prijzen. Nu dus die van 2021. Altijd weer een leuke gebeurtenis. Het is fantastisch wat deze jongeren al kunnen. Soms ontroerende onderwerpen die zeer persoonlijk zijn, maar ook fantasy is een geliefd onderwerp. De woordkeus doet zeker niet onder voor die van volwassen schrijvers. Het is niet altijd direct duidelijk wie de winnaar is. De top drie in volgorde zetten is een uitdaging die ik duidelijk wil motiveren. Gelukkig kan ik ook mijn man hierbij inschakelen die ook docent was in het onderwijs. Mijn definitieve keuze zet ik nu natuurlijk niet op deze website. Dat blijft een verrassing voor maart. De foto hiernaast is dan ook van twee jaar geleden. Vorig jaar moesten we het helaas doen met een zoomuitreiking vanwege corona. Of het dit jaar al weer live kan? Ik denk nog niet.

Om het voor website kijkers op de telefoon gemakkelijker te maken is de website aangepast. De gedichten staan nu per jaar op een bladzijde, dat geldt natuurlijk ook voor de rijmelarijen. Deze laatsten zijn tijdens onze vele reizen ontstaan en bevatten daarom bijna altijd een foto van het betreffende land.

 

Sinds kort plaats ik ook video’s waarin ik een gedicht of een kort verhaal voorlees. Er zijn er 10 geplaatst. Leuk om in een aantal minuten mijn stem te horen en mijn mimiek te zien.

Je kunt ook nog informatie over mij vinden op  marjavos.auteursblog.nl

Wil je een persoonlijk bericht sturen. Mijn e-mailadres is: vosmarja@hotmail.com

Dat het schrijven van verhalen uiteindelijk ook zou resulteren in het uitgeven van boeken had ik in eerste instantie niet verwacht. Dat het ook nog zo gevarieerd zou worden is mij gewoon overkomen.

Zo zijn er de verhalenbundels : ‘Bram de ram en andere verhalen’; ‘Lotusschoentjes. Bijzondere ontmoetingen’; ‘De haan van Portugal en andere verhalen’; ‘Een Himba vrouw en andere verhalen’.

Spannende boeken: ‘Hotel De Vrijheid’; ‘Moord in Schoonhoven en andere spannende verhalen’; ‘Lijk aan de Lek’; ‘Tijd voor een thriller’ en ‘Vermist’.

Ook heb ik het leuk gevonden boeken te schrijven met daarin verwerkt de ervaringen van de reizen die ik maakte, zoals ‘Anna’s keuze (Indonesië) en Puck in Jordanië’; ‘Jetske’ (Zuid-India); ‘De Reizigers’ (Oost-Turkije)

De band die ik met Indonesië heb wordt duidelijk in ‘Indonesië en ik’

Wie op reis wil naar Colombia vindt veel informatie in ‘Reis door Colombia’, en op korte termijn in ‘Reis door Georgië en Armenië’. (verschijnt mei 2020)

Veel plezier had ik ook met het bedenken van de romans: ‘De mentrix van B1b’; ‘Op mannenjacht’; ‘Het geheim van Gerdien Goes’en ‘Zo veel liefde’.

En in 2021 publiceerde ik mijn autobiografie: Een open boek. Ook interessant voor mensen die mij niet kennen.

Lees de reviews eens. Deze zijn te vinden bij de boeken als je op meer informatie tikt.

%d bloggers liken dit: