Nieuwsblog

 

Op 2 juli 2021 verschijnt mijn 26ste boek. Een open boek.
Deze keer mijn biografie voor iedereen die geïnteresseerd is in mijn achtergrond.

Is verschenen:

Op 11 december 2020 is mijn nieuwste boek verschenen. Het is een roman genaamd: Achterdocht

We maken in dit verhaal kennis met een aantal interessante inwoners van de stad Gouda die op de een of andere manier allemaal wat met elkaar te maken hebben. Hun leven kabbelt rustig voort tot één van hen wordt vermoord. De politie onder leiding van rechercheur Rob de Rooy en brigadier Marion van Eyk probeert zo snel mogelijk de dader te vinden. Dat is echt nodig, want deze misdaad houdt de gemoederen bezig. Iedereen verdenkt iedereen. Zo kan de situatie niet voortduren. Vandaar de titel van deze roman: Achterdocht.
Dit spannende verhaal moet je in één adem uitlezen.

 

 

Op vrijdag 24 april 2020 verscheen mijn boek ‘Reis door Georgië en Armenië’.

Ik realiseer me dat de lezer in deze corona tijd geen reis zal boeken, maar dit verhaal is boeiend en interessant om te lezen.

Op 1 november 2019 verscheen ‘Zo veel liefde’. Een feelgood roman deze keer. Ik ben ervan overtuigd dat dit verhaal veel lezers veel leesplezier zal geven. Zoals altijd is het te bestellen bij iedere boekhandel en bij www.boekscout.nl.

Al sinds 2012 heeft uitgeverij Boekscout in Soest een prijs in het leven geroepen: BoekGOUD. Al vanaf dat moment ben ik de voorzitter van de vakjury van BoekGOUD-Yo. Dat vind ik een hele eer. Op vrijdag 13 maart 2020 zal bekend worden gemaakt welke schrijvers in de prijzen vallen. Dat belooft weer een feestelijke middag te worden.

Door de coronacrisis is deze bijeenkomst voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Elk jaar in januari mag ik mij buigen over de boeken van de jeugdschrijvers van Boekscout Yo die gepubliceerd zijn in het jaar ervoor. Het gaat er dan om welke boeken in aanmerking komen voor de jaarlijkse BoekGoud prijzen. Nu dus die van 2020. Altijd weer een leuke gebeurtenis. Het is fantastisch wat deze jongeren al kunnen. Soms ontroerende onderwerpen die zeer persoonlijk zijn, maar ook fantasy is een geliefd onderwerp. De woordkeus doet zeker niet onder voor die van volwassen schrijvers. Het is niet altijd direct duidelijk wie de winnaar is. De top drie in volgorde zetten is een uitdaging die ik duidelijk wil motiveren. Gelukkig kan ik ook mijn man hierbij inschakelen die ook docent was in het onderwijs. Mijn definitieve keuze zet ik nu natuurlijk niet op deze website. Dat blijft een verrassing voor maart. De foto hiernaast is dan ook van twee jaar geleden. Vorig jaar moesten we het helaas doen met een zoomuitreiking vanwege corona. Of het dit jaar al weer live kan? Ik denk nog niet.

Om het voor website kijkers op de telefoon gemakkelijker te maken is de website aangepast. De gedichten staan nu per jaar op een bladzijde, dat geldt natuurlijk ook voor de rijmelarijen. Deze laatsten zijn tijdens onze vele reizen ontstaan en bevatten daarom bijna altijd een foto van het betreffende land.

Sinds kort plaats ik ook video’s waarin ik een gedicht of een kort verhaal voorlees. Er zijn er 7 geplaatst. Leuk om in een aantal minuten mijn stem te horen en mijn mimiek te zien.

Je kunt ook nog informatie over mij vinden op  marjavos.auteursblog.nl

Wil je een persoonlijk bericht sturen. Mijn e-mailadres is: vosmarja@hotmail.com

Dat het schrijven van verhalen uiteindelijk ook zou resulteren in het uitgeven van boeken had ik in eerste instantie niet verwacht. Dat het ook nog zo gevarieerd zou worden is mij gewoon overkomen.

Zo zijn er naast de verhalenbundels : ‘Bram de ram en andere verhalen’; ‘Lotusschoentjes. Bijzondere ontmoetingen’; ‘De haan van Portugal en andere verhalen’; ‘Een Himba vrouw en andere verhalen’.

Spannende boeken: ‘Hotel De Vrijheid’; ‘Moord in Schoonhoven en andere spannende verhalen’; ‘Lijk aan de Lek’; ‘Tijd voor een thriller’ en ‘Vermist’.

Ook heb ik het leuk gevonden boeken te schrijven met daarin verwerkt de ervaringen van de reizen die ik maakte, zoals ‘Anna’s keuze (Indonesië) en Puck in Jordanië’; ‘Jetske’ (Zuid-India); ‘De Reizigers’ (Oost-Turkije)

De band die ik met Indonesië heb wordt duidelijk in ‘Indonesië en ik’

Wie op reis wil naar Colombia vindt veel informatie in ‘Reis door Colombia’, en op korte termijn in ‘Reis door Georgië en Armenië’. (verschijnt mei 2020)

Veel plezier had ik ook met het bedenken van de romans: ‘De mentrix van B1b’; ‘Op mannenjacht’; ‘Het geheim van Gerdien Goes’en ‘Zo veel liefde’.

%d bloggers liken dit: